Donderdag 16 maart 2017 bij Marianne van Soest te Ospel

Op de website van de WFRG viel mijn oog op een workshop Walk-up.
Na mijn eerste Flatcoat was ik er heilig van overtuigd dat ik met mijn volgende hondje van jongs af aan meer aandacht zou gaan besteden aan het heelwork. Dat hebben we ook braaf gedaan, maar Casey is inmiddels bijna 4 en wat extra scholing op dit onderdeel kan toch geen kwaad. De inschrijving voor de workshop was daarom een logische volgende zet.

Een plotselinge loopsheid gooide mijn plannetje om. Ik dacht nog even, zij heeft er geen last van, ik ook niet, zullen we gewoon gaan. Gelukkig heb ik dit niet gedaan want de rest van de groep bestond voor 80% uit reuen. Die hadden toch een lastige dag gehad.

Dus moest plan B uit de kast getrokken worden en mocht onze jongste – wervelwind Janne – mee naar de workshop.
Rond 09.30 uur werden we ontvangen met koffie/thee en heerlijke Limburgse Vlaai op de boerderij van Marianne van Soest in het zonovergoten Ospel. We deden een voorstelrondje en moesten vertellen wat onze doelen zijn en wat we vandaag hoopten te leren. Marianne gaf uitleg over de opzet van de dag en we vertrokken naar het oefenweitje achter haar huis.

Hier werden we op linie gezet en leerden de fijne kneepjes van het linie lopen, markeren, voetenwerk, steadyness, dummylauncher, onthouden en waterwerk. Voor onze net 1 jarige Janne een bak aan informatie om te verwerken. Wij moesten al alle zeilen bijzetten om überhaupt in de linie te blijven lopen. Was ze dan eenmaal aan de beurt dan werd het apport gretig binnengebracht. De leeftijden en niveau verschillen waren groot in onze groep, maar volgens mij heeft elke combinatie er veel van geleerd.
Na de lange ochtendsessie was het tijd voor een uitgebreide lunch met heerlijke soep, salade en broodjes. Alle combinaties werden uitvoerig door Marianne besproken. Waar je in je training op moest gaan letten, waar je valkuilen liggen en wat nog te verbeteren.
Moe maar voldaan stapten wij eind van de middag weer in de auto richting het westen. Janne compleet uitgevloerd hevig dromend van alles wat zij deze dag had meegemaakt.

WFRG bedankt voor de organisatie van deze dag. Marianne bedankt voor de zeer bruikbare tips, mede cursisten bedankt voor de gezellig dag en Janne bedankt dat je voor jouw doen best braaf was vandaag.

Amber van Driel & Amazing Jane Flat Our Pride