Samantha Kersten

Ik ben er trots op dat ik samen met Jones, mijn 3 jaar oude Labrador, deel mag nemen aan de Champions Trophy.

In 2016 heb ik met Jones 2 SJP-A diploma’s behaald en afgelopen seizoen was dus een beetje ons “debuut” in de meervoudige proeven. Voor ons beiden was het compleet nieuw, zelf had ik ook nog nooit WT’s of MAP’s gelopen.

Maar wat was het een mooi seizoen! Op iedere WT/MAP, waar we een certificaat/diploma behaalden, eindigden we bij de eerste vijf! Hoogtepunten waren het winnen van de MAP en de WT van de LKN, (mede) hierdoor mochten we meedoen aan de Artemis en ontvingen we een uitnodiging voor de Nimrod.

Vanwege de onervarenheid van ons beiden heb ik besloten de Nimrod uitnodiging niet aan te nemen dit jaar.

Maar aan de Artemis hebben we wel deelgenomen, heel spannend, voor het eerst zo’n grote wedstrijd maar samen wisten we alle apporten binnen te brengen met een mooie 5e plaats.

Als gevolg hiervan kwam dus de uitnodiging voor de Champions Trophy, iets waar ik erg naar uitkijk!

Het trainen van Jones is echt altijd genieten, we hebben beiden heel veel geleerd en ik ben dankbaar dat ik met een hond als Jones deze weg mag bewandelen.

Tenslotte wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken om mijn trainer Jan Weijers te bedanken voor het vertrouwen in ons en alle prachtige leerzame trainingen.

Ik wens iedereen heel veel succes en ik hoop op een sportieve dag met mooi hondenwerk!