Rijk van de Water

Van kinds af aan ben ik al betrokken bij de jacht en jachthonden. Nadat ik er de ruimte en de tijd voor had wilde ik zelf ook graag een jachthond. Zo ben ik bij Ton Uphof terecht gekomen voor een field trial labrador.

In de zomer van 2013 kon ik Joe (Newtons Joe of Upperclaws) ophalen in Zeeland bij Ton. Hij adviseerde mij het “groene bandje”. Dat ging tegen mijn voorkeur in, ik dacht aan het “rode bandje”. Zijn advies heb ik opgevolgd en daar heb ik gelukkig geen dag spijt van gekregen. Vanaf dag één blonk Joe al uit in zijn trainbaarheid, will to please en werklust. Dit kwam snel tot uiting in mooie resultaten op wedstrijden en nog mooiere apporten tijdens de jacht.

Joe is een echte praktijkhond en we gaan meerdere keren per week het veld in. Toch werd ik door de resultaten, gezelligheid en het competitie-element aangetrokken tot de wedstrijdwereld. Afgelopen seizoen hebben wij vier MAP’s gewonnen en een mooie U RCACT gelopen op onze eerste veldwedstrijd. Dit heeft er toe geleid dat wij mochten deelnemen aan de Nimrod en de Artemis. Op de Artemis zijn wij op de derde plaats geëindigd en daarmee hebben wij ons gekwalificeerd voor de Champions Trophy.

Wij kijken er naar uit om voor de eerste keer deel te nemen aan de Champions Trophy en wensen alle combinaties heel veel succes.