Anita Ruigrok

Het is een eer om uitgenodigd te zijn voor de CT 2018! Dit wordt de 2e keer dat Hilly en ik mee mogen doen. Net als vorig jaar hebben we ons weer geplaatst door onze 1e plaats op de FRC Apporteer Trofee (toen nog BKB).

Hilly is een door mij gefokt Flatcoat teefje. Zij bleek een fijne talentvolle hond met veel werkpassie en snelheid te zijn en ik heb mijn best gedaan dat in goede banen te leiden. Dat is nog steeds niet altijd makkelijk vanwege een stuk Flatcoat-eigenwijsheid maar ik probeer met haar op een natuurlijke manier samen te werken en een team te zijn. Dit leidt soms tot handenwringen en soms tot prachtige resultaten, het gaat steeds beter, ze laat regelmatig heel mooi werk zien.

Een deel van haar prestaties: PJP 2017 1e, BKB/FRC AT 2017 2x 1e, Nimrod deelname en op de vorige CT een 6e plaats.

Haar passie en eigenwijsheid zitten mij weleens in de weg maar haar plezier en zelfverzekerdheid in het werk maken dat ze wel wat “werkdruk” kan hebben. Het is een plezier maar ook een hele uitdaging om met haar te werken en sámen te werken. Buiten het werk is ze een aanhankelijke rustige hond.

De CT is een prachtig evenement waar ik met wat gezonde spanning naar uitkijk en ik ben trots dat ik met Hilly tussen alle deelnemende toppers mag staan. Ik wens alle deelnemers succes en een sportieve, prettige dag.