Marijke op de Weegh

Ik mag meedoen met de Champions Trophy Retrievers omdat Elise Eggen het dappere besluit heeft genomen dit jaar nog niet mee te doen. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is een dergelijke uitnodiging niet te accepteren. Ik heb hier veel bewondering voor.

Ik ben Marijke op de Weegh, geboren in maart 1953, getrouwd met Theo Terra. Sinds 1986 wonen wij in Groenlo en genieten nog steeds van de mooie Achterhoek.
Wij hebben vier Golden Retrievers, twee oudjes, Louka (10) en Knut (9), Dana van 5 en een zelf gefokte jonge hond Tosca van 19 maanden.

Wij genieten beiden van het trainen en jagen met onze honden. Sinds Theo met pensioen is hebben wij hier veel tijd voor. Theo helpt mij met de training en ik help Theo. Samen gaan wij met onze honden naar wedstrijden en op jacht in Nederland en België.

Ik loop al heel wat jaartjes mee en heb met verschillende honden mooie diploma’s gehaald en twee keer op de NIMROD gestaan. Maar het meest genieten wij nog van de praktijkjacht.

Dana is een passievolle hond, zij wil graag werken, maar “denkt” af en toe wel dat ze het beter weet dan ik. Op jacht is dit vaak ook wel zo, maar op de wedstrijden is dat wel eens lastig. Vorig jaar heeft zij ons een prachtig nestje gegeven. Het is een genot om met haar te werken.

Wij vinden het een eer mee te mogen doen met de Champions Trophy Retrievers en hoop er met z’n allen een mooie sportieve dag van te maken. Ik wens alle medevoorjagers heel veel succes!