Aanmelden dekreuToelichting

Leden kunnen hun dekreu op de WFRG website laten registreren. Hij moet dan voldoen aan de gewenste eisen die zijn geformuleerd in het Verenigingsfokreglement.

Vul daarvoor dit aanmeldingsformulier in, samen met een mooie foto van uw hond en een uitleg erbij waarom uw hond geschikt is om als dekreu te worden gebruikt. Noem daarbij bv zijn werk en karakter eigenschappen.

De velden met een * zijn verplicht in te vullen velden.


De eisen van de WFRG zijn:

Gezondheid

Heupen

met de beoordeling HD-A of HD-B)

Knieën (Patella)

PL reuen beoordeeld met vrij door een erkende arts/specialist.
Als de reu beoordeeld met Graad 1, dan mag de reu alleen gebruikt worden bij een PL “vrije” teef.
In het buitenland geregistreerde teven, waarvan geen uitslag bekend is, mogen uitsluitend worden gepaard aan “vrije” reuen.

Oogonderzoek

PRA en Cataract dienen beide “Vrij”te zijn Het oogonderzoek dient gedaan te worden conform het ECVO onderzoeksprotocol. Het onderzoek naar PRA en Cataract moet hebben plaatsgevonden binnen een periode van 12 maanden voorafgaand aan de dekking.

Werk

De reu dient aan minimaal een van de onderstaande eisen te voldoen:
  • Een kwalificatie op een kampioensschapsveldwedstrijd;
  • Een plaatsing op een Orweja Working Test in de open of novice klasse.
  • Tenminste één A-/B-diploma op een ORWEJA Standaard Jachthondenproef (SJP)
  • Tenminste twee WFRG B-clubdiploma’s (hieraan identieke diploma’s , behaald bij door de Raad van Beheer erkende Retrieverrasverenigingen, gelden ook).
  • Tenminste één WFRG A-/ BII-workingtestcertificaat (hieraan identieke certificaten, behaald bij door de Raad van Beheer erkende Retrieverrasverenigingen, gelden ook).
  • Tenminste twee WFRG BI workingtestcertificaten (hieraan identieke certificaten, behaald bij door de Raad van Beheer erkende Retrieverrasverenigingen, gelden ook).

Show

De reu moet minimaal twee keer hebben deelgenomen aan een door de Raad van Beheer en/of FCI gereglementeerde expositie en daar minimaal de kwalificatie ZG op elke expositie hebben behaald onder tenminste twee verschillende keurmeesters.


Ten slotte

Na indienen van het formulier ontvangt u een bevestigingsmail. Daarin is ook opgenomen hoe u als onderdeel van deze aanmelding digitale kopieën aan ons stuurt van stamboom, eigendomsbewijs, gezondheidsuitslagen en (voldoende) show- en werkresultaten.

Pas als ook de bijlagen zijn ontvangen, kan uw reu op de lijst geplaatst worden.

De WFRG ziet uw aanmelding graag tegemoet.

 

Nel Blaakman

Eigenaar

Op dit adres ontvangt u een afschrift van de aanmelding.

Reu

Gezondheid

Beoordelingen

Akkoord

Onze privacy verklaring kunt u hier downloaden. Om uw aanmelding te kunnen accepteren, dient u daarmee akkoord te gaan.